Groetjes van Jessica en Gwendolin


maandag 2 april 2007

Afscheid nemen

Een nadeel van op wereldreis gaan is het feit dat je afscheid moet nemen. Afscheid van alles en iedereen. Als je op vakantie gaat is het nog gemakkelijk. Je bent dan even weg. Je huis kun je aanhouden, je vrienden en familie kun je voor een korte tijd wel missen. Maar als je voor een lange tijd weggaat, hoe neem je dan afscheid van letterlijk alles!

Iemand zong ooit 'afscheid nemen bestaat niet'. En hij heeft in zekere zin wel gelijk. Je draagt altijd stukjes met je mee. Maar je moet wel afscheid nemen.
Een tijdje geleden zat ik de laatste aflevering van 'Friends' te kijken. Hierin neemt een personage uit de serie afscheid van al haar goede vrienden omdat ze naar Parijs gaat. Dit gaat gepaard met veel emotie.

Natuurlijk is een Tv serie niet vergelijkbaar met het echte leven. Het afscheid is overdreven en dik opgezet, maar de aflevering had wel een ander effect. Ik realiseerde me dat ook ik afscheid moet nemen.

Ik ga iets fantastisch doen, maar toch kijk ik wel erg op tegen dit moment. Vrienden en familie zijn zo ontzettend belangrijk voor mij. Ik denk daar zelden over na, maar ik ga ze zeker missen. Het feit dat ik dit nu al weet zal mij hopelijk helpen dit onder ogen te komen en ik hoop dat het stukje wat ik meeneem in mijn hart voldoende is.

4 opmerkingen:

Sander zei

en stilletjes bereid de rest zich ook voor op jullie vertrek...

travelmonkey zei

Hoe lang gaan jullie ? En wat wordt de route? :)

cra zei

Hallo daar,... mijn vriend en ik trokken gedurende een jaar en half de wijde wereld in. Onze rugzak werd ons huis, onze droom werd werkelijkheid. Ondertussen zijn we al twee jaar terug op Belgische bodem, maar de reiskriebels woeden nog steeds. wellicht een virus waarvan je als wereldreiziger nooit genezen geraakt. Ik wens jullie alvast heel veel plezier, en ben benieuwd waar jullie groot avontuur heen gaat.

Groetjes,
Majka uit het kleine België

Gwendolin zei

Hoi Cra en Travel monkey,

wij gaan 1 jaar weg. we gaan voornamelijk door Azië trekken, Mongolië, China, Tibet, Nepal en India. Verder zien we wel waar we terechtkomen.
Leuk om te lezen dat jullie het ook zo leuk hebben gevonden.

Groetjes terug