Groetjes van Jessica en Gwendolin


maandag 31 december 2007

Verzekeren


Als je op reis gaat, is het verstandig om een goede verzekering af te sluiten. Maar welke verzekering moet je hebben en bij welke maatschappij. Als reiziger is het verstandig om hier tijd en aandacht aan te schenken, want er zit nogal wat verschil tussen de verschillende instanties.

Belangrijk is wel dat je ruim van te voren gaat zoeken naar wat het beste bij jou past. Bedenk van tevoren wat je zeker wél en wat níet hoeft te worden gedekt. Het belangrijkste voor je zorgverzekering is om te letten op dekingen in het buitenland en dekking van vaccinaties. Vaccins kunnen namelijk 100% of tot een bepaald bedrag worden vergoed. Worden vaccins volledig vergoed dan is het een goed idee om te controleren of ze bij enkele instanties of alle instanties worden vergoed.

Voor de ziektenkosten in het buitenland geld hetzelfde. Hoeveel wordt er vergoed en tot welke prijs? Veel verzekeraars beiden namelijk wel een dekking in het buitenland, maar alleen tot de kosten die het in NL zou kosten of bij alleen aangesloten ziekenhuizen en als ze het dekken, dan kan ook de verblijfsduur meespelen. Als je dan ergens in Thailand zit bij een kleine kliniek, met een gebroken arm, dan ga je niet eerst 100 km reizen omdat je vezekeraar het niet dekt.

Om zeker te zijn dat alles gedekt is voor je reis, dan kun je naast je gewone ziektenkostenverzekering een reisverzekering met dekking voor ziekte en ongevallen afsluiten. Aanrader, heeft je ziektenkostenverzekeraar een doorlopende reisverzekering, sluit hem dan daar af. Zo voorkom je vaak dubbele verzekering en gezeur over het declareren van geld.

Lang verhaal? Nou zeker! En dat heb ik dan ook helemaal zelf moeten uitzoeken. Veel te veel tijd kost het, dat geef ik grif toe. en saai! Bah. Maar ben nu verzekerd voor elk klein wondje dat ik oploop en zelfs voor het bergen van mijn lichaam, mocht het zo ver komen. (liever niet natuurlijk)

Volgende stap. Visums. Arg... Dat gaat vast nog meer frustratie opleveren. Ach, het leven van een backpacker gaat niet over roosjes. Met groen gras was ik zelfs al tevreden geweest.

1 opmerking:

Goentah zei

Via via toch weer bij Gwen terecht gekomen :-) Leuk zeg!! (Ik zag je ergens op hyves.)
Groetjes, G.