Groetjes van Jessica en Gwendolin


donderdag 8 januari 2009

Pakse deel 2

Wat wilde we doen vandaag? Verder gaan naar de "4000 islands" of bleven we nog in Pakse en deden we nog een poging om naar het Bolaven plateau te gaan? We keken ditmaal wel uit want van Kasja en Rafael (onze poolse vrienden) waren ook op de motor weggeweest maar ze waren twee keer aangehouden.
Reden: "onbekend".

Geen regen??
Na ons ontbijt besloten we het er toch op te wagen. Het zag er wel bewolkt uit maar niet zo erg als gister. Voor de zekerheid natuurlijk wel even onze regenjassen meegenomen.
Het plan was eerst om naar de koffieplantages te rijden omdat deze het verst weglagen, maar we kwamen onderweg een hele mooie waterval tegen die toch echt niet kon blijven wachten.
We parkeerde onze motor bij een klein marktje waar ze vooral koffie verkoopte alleen het enige probleem was... er waren geen toeristen om het aan te verkopen. Die arme mensen.
Daarna gingen we door naar de waterval welke weer heel anders was dan alle andere watervallen.
Maar na een halfuurtje begon het toch weer te regenen. Niet zo heftig, maar toch.
We besloten een stukje terug te rijden, er waren namelijk genoeg watervallen te zien.
We kwamen bij een resort uit waar we eerst even gingen eten. Wat wel even leuk was om te vermelden was dat dit een eco resort was. De oprichter van dit resort had een gedeelte van de waterval opgeknapt met behulp van de tribes (stammen) in de buurt er werd dan ook geleefd naar de regels van de stam. 1 van de regels was: "niet met iemand anders het bed delen behalve je vrouw of man" hield je je niet aan deze regel dan bestonden er verschillende straffen waaronder, het geven van 1 koe aan de tribe. Dat vonden we allemaal toch wel erg grappig.
Na onze heerlijke lunch zijn we weer verder gegaan.
We waren toch wel redelijk vroeg weer in Pakse dus besloten we door te rijden naar Champasak.


Champasak
Dit was een klein plaatsje bij Pakse waar ze oude ruines hadden a la Angkor Wat.
Maar het was nog een hele tour om daar te komen. Eerst bij het pompstation even vragen welke kant we op moeten, dan 10 km rijden. We komen dan aan bij het strand, waar we de rivier over moeten steken met een pontje. Niet een pontje zoals je het mag verwachten in nederland. Nee, het zijn twee bootjes met daarboven op houtenplankjes getimmerd en de motor moet dan over een plank gereden worden. Dit lieten we lekker over aan de lokale mensen, want zelf durfde we dit toch niet aan.
Een aparte ervaring toch weer. Na een halfuurtje rijden met af en toe gaten in de weg kwamen we dan eindelijk aan bij Wat Pho, de ruines. Erg mooi vooral omdat het al laat in de middag was en je de mooie zonsondergang zag. We ging weer snel naar het hotel terug want we moesten ook nog het pontje terug nemen en we wisten niet tot hoe laat deze zou varen.
We gingen vroeg naar bed want de volgende morgen vertrokken we weer vroeg met de bus richting Don Det. 1 van de 4000 eilanden in het zuiden van laos.

Geen opmerkingen: