Groetjes van Jessica en Gwendolin


donderdag 21 augustus 2008

Mooi, mooi china!

Grote muur en Ming Tombs

We moesten er vroeg uit want vandaag was het de dag van de "Great Wall.
We hadden al gehoord dat het overdag erg druk zou zijn op de chinese muur.
We hadden daarom de wekker gezet om half zeven zodat we de meeste chinezen voor waren. Het uit bed komen was nog erg moeilijk maar we hadden een leuke dag voor de boeg. Eerst met de metro en daarna met de bus naar de Grote muur. De bus was nog even zoeken maar nadat we geholpen werden door een paar aardige chinezen kwamen we bij de bus. Er stond echter een rij van ongeveer 20 a 30 man voor ons. Na tien minuten vertrokken we dan. Het gedeelte van de muur waar we heen gingen heet "Badaling" en is tevens een van de meest toeristische stukken van de Chinese Muur. Na ongeveer 3 kwartier waren we aangekomen bij de meest toeristische trekpleister van china. De verkopers van de souvenirshops schreeuwden ons dan ook toe. Ja, nu waren we echt wakker!
Na 10 minuutjes door de straatjes te lopen. Kwamen we bij de chinese muur. Wauw! Het is toch iets waar je naar uitgekeken hebt en het is zeker heel erg bijzonder.
We liepen op de chinese muur richting de westkant. Deze was namelijk iets rustiger.
Sommige stukken konden we gewoon een foto maken zonder mensen erop, wauw!
Het was nog een hele klim en erg mooi. Mooie bergen en heel veel bossen.
En uiteraard veel chinezen en af en toe en westerling en uiteraard ook veel sporters van de olympische spelen. Dit is voor hun namelijk een goeie training. Lopen was voor ons al zwaar, maar sommige deden dit rennend!
We kwamen onder andere een canadese bokser tegen met zijn vriend of coach. Die hem maar amper bij kon houden. We zijn tot het eind gelopen. Nee, niet helemaal tot aan het eind van China! Het gedeelte wat bereikbaar was. Waar je toch wel 2 uur zoet mee bent.

Na deze bijzondere ervaring hadden we besloten om ook naar de "Ming Tombs" te gaan. Dit lag aardig in de buurt we moesten alleen nog even uitvinden hoe we daar konden komen. Maar uiteraard waren de volunteers heel erg aardig en vertelden ze (in gebrekkig engels) precies welke bus we moesten nemen.
Het overstappen ging wat moeilijker dan verwacht dit kwam vooral omdat we uitstapte bij de ene plek en moesten overstappen bij een andere plek. Rond een uur of 2 waren we dan eindelijk bij de Ming Tombs. Dit zijn tombes die gemaakt zijn rond 1500 voor de Keizer en zijn 2 vrouwen. Het was dan ook rond de 100 meter onder de grond.
Erg mooi door het vele marmer wat boven de grond gebruikt wordt.
Het ligt aan de rand van de bergen waardoor het een erg mooie omgeving is, foto's volgen nog.
Daarna zijn we naar huis gegaan om wat te relaxen en wat te eten dit bestond vooral uit fruit, shaslicks met vlees en inktvis en crackers a la strawberry stijl. Erg lekker!
Daarna naar het Holland Heineken House (HHH). Jeeh!
We hadden het adres uitgeprint in het chinees voor de taxi chauffeur zodat hij wist waar we naar toe moesten. Na een kwartiertje waren we er. Het was een heel statig gebouw. Maar totaal oranje door de lichten en helemaal aangekleed in oranje.
We gingen naar binnen en er waren verschillende hallen. Als eerst kwamen bij een hal waren ze kleding verkochten a la oranje stijl. Trainingspakken, broeken, shirtjes. Dat soort dingen. Daarna de massagestoelen even uitgetest en wii tennis gespeeld!
Konden we toch nog even wiien. Daarna werd onze longinhoud getest door de organisatie welke de campagne "Ik kan niet stoppen met roken" heeft georganiseerd.
Even een drankje halen. Een groot scherm werd getoond met halve finale van het hockey team. Wat uiteraard heeft gewonnnen. Misschien nog een gouden plak?
We zijn daarna naar de grote zaal gegaan waar de corona's speelde. Erg leuk!
De meeste waren een beetje afwachtend maar wij namen wel het voortouw, hoor.
Rond een uur of 11 begon de huldiging. Umberto Tan presenteerde dit.
Het feest brak los en de zilvere plakken werden getoond door de twee meiden die met zeilen hadden gewonnen. Het was een erg leuk feest.
Wat wel erg leuk was, dat zowel de gewone mensen als de sporters gezellig meededen.
Er bleek later dat de meiden van het roeiteam welke de gouden plak hadden gewonnnen, 2 meter naast ons stonden.
Rond 00.30 kwam Xander Buisonjie(Volumia) nog even langs met Edwin Evers (dj radio 538 achter de drums. De hele zaal had een top tijd, je merkte wel dat er wel veel upperclass was, maar dat drukte de pret niet.
Om 01.30 lagen we weer uitgeput in bed.

Laatste dag Beijing

Ja, het is zover. We moeten Beijing alweer verlaten. Een mooie stad met superlieve mensen. En veel cultuur maar ook veel moderne gebouwen.
De laatste dag was niet heel productief. Allebei wilden we toch een aandenken. We hadden al aan de volunteers gevraagd of er een grote olympic shop was. We hadden wel kleine olympic shops gezien maar die hadden niet echt wat we wilden. Met de metro gingen we onderweg. Daar hadden ze gewoon een hele winkelstraat met olympic shops. Gwen wilde een blauw t-shirt met de mascotte jingjing. Deze was jammer genoeg uitverkocht. Ik heb een soort van mobiele hanger gekocht. De rest van de dag een beetje rondgekeken want we waren midden in het centrum beland. En nu is het alweer etenstijd en dan vertrekken we toch echt richting Xian.
Tot in Xian!

Geen opmerkingen: