Groetjes van Jessica en Gwendolin


dinsdag 19 augustus 2008

Welkom in Beijing!

We are here!!!
Finnaly, aangekomen in een enorme stad vol met chinezen, moderne gebouwen, oude cultuur en de olympische spelen. Ongelooflijk!
Maar laten we bij het begin beginnen, om het even chronologisch te verhalen.

De treinreis
15 augustus verlieten we Ulaan batar met de trein. Wat opviel was dat deze trein wederom exact hetzelfde was als de trans siberie express. Met uitzondering. we hadden een coupe met zijn tweeen! We konden het gewoon niet geloven. Wat een geweldigheid.
Ons geloof werd ook snel ondergedompeld. Onze trainattandent, kwam met een meisje en melde vrolijk, "This is my daughter."
Ok... en nu? Het meisje kwam bij ons zitten en sprak nauwelijks engels en plotseling zatten we dus met iemand extra. Om het nog bijzonderder te makne, bij de controle schoot ze als een eekhoorn omhoog in de ruimte boven de deur en bleef daar muisstil liggen.
Wij als zware criminelen hielden natuurlijk onze mond en na de controle kwma ze wat lacherig naar beneden.
Daar zit je dan met een verstekeling, die heel aardig was, maar zeer slecht engels spreeekt. Wat doe je dan.
Onze oplossing was haar te leren kaarten en dan wel het oudhollandse spel pesten! Na een paar rondjes toekijken, deed ze mee en al snel bleek ze er zo goed in te zijn, dat het bijna nog onmogelijk was van haar te winnen! Gedurende de reis kwam ze ook steeds terug om ons te verslaan.
We hebben haar ook nog 'patience' aangeleerd, wat ze ook in 1 keer doorhad.

Na een nachtje slapen waren we dan bij de grens. Na de mongoolse controle werden we in china ontvangen met chinese staatsmuziek en wederom een enorme controle. Tassen moesten helemaal worden uitgepakt en Gwen sproeide de agent bijna nat met water, toen ze in lachen uitbarsten om de grappige chinees die nog meer kleding van Jessica wilde zien. De controle was afgelopen, maar de wielen moesten nog worden gewisseld en daarna mochten we eindelijk onze benen streken.
De reis naar Jining liep voorspoedig en we hadden dan ook 4 uur overstap tijd in deze vreemde chinese stad. Eerst ging jessica even naar buiten om geld te pinnen. Ze ging eerst bij een soort chinees toneelstuk kijken waardoor ze als toerist de grootste aandacht kreeg. Ze moest namelijk geld geven maar had geen enkele yuan. Dat konden ze toch echt niet geloven!
Terug naar binnen werd ze gecontroleerd door een paar vrolijke agenten die veel meer van een lolletje hielden dan van het serieuze werk en maar blijven grijnzen.
Na het lange wachten mochten we dan eindelijk inde trein, dat is een uitdaging omdat je de ticket niet echt kan lezen en de trein (een hardsleeper) donker is en per coupe 50 bedden heeft. Vind maar eens jouw bed!
Gelukkig was dat niet het grootste probleem en we konden snel slapen.
Die ochtend was het uitzicht geweldig met enorme bergen en het ' echte' chinese landschap dat je altijd bedenkt als je aan china denkt.

Beijing
Beijing was ook weer een schok. Ultra modern en toch om de haverklap antieke straatjes. En dan naar je hostel rijden met een taxi, na 5 minuten uitleg en 2 telefoontjes om het adres te achterhalen. op straat word je overal begroet door de olympische vlaggen, beelden, tuinen en bijna alles is eigenlijk oplympisch getint. Ze hebben zelfs 5 beestjes in het leven geroepen (per ring 1) jingjing, baowbaow, yingying, nunu... nou zoiets ofzo.
Ontzettend schattig. In de stad en bij belangrijke toeristenspots word je begroet door honderden vrijwilligers in blauwe shirtjes die met lieve glimlachjes en gebrekkig engels proberen te helpen met al je vragen. Je moet ook niet gek kijken als je even 3 minuten stilstaat in overleg om een chinees te zien die je vriendelijk vraagt of hij je misschien kan helpen. Iedereen is ontzettend vriendelijk en altijd bereidt te helpen. Geweldige sfeer.

Ons geusthouse was ook een aangename verassing. Omdat we een twin room moesten boeken, hebben we een privedouche en een westers toilet vor ons zelf. Super, want de hurktoilettenm zijn niet bepaald fris. Verder is de algemene hal heel gezellig. Altijd druk en ontzettend gaaf omdat het een oud binnenhof van een oud chinees huis is. Prachtig!
Iets minder zijn de papieren muurtjes, die de kamers en de deur naar de algemene hal scheidt.
We hebben al veel mensen ontmoet Alien-NL, Emanuel-Mexico, Carl- Sint maarten, johnny-Colombia, Joe-UK. Allemaal stuk voor stuk gezellig en vorlijke mensen waar we vanalles mee ondernemen.

Toerisme
Om alles nu te gaan vertellen, gaat te veel tijd kosten, maar ik zal kort opnoemen wat we allemaal hebben uitgespookt.
Na aankomst, summerpalace- gaaf en mooi en geweldig! zie foto's en video. In de vaond Peking Eend. Volgens Jessica het lekkerste vlees ooit, je meot het in deeg rollen met komkommer en ui en saus. Jammie!! En Jessica haar uitspraak "Ik kan met stokjes eten"
Volgende dag: Gwen was ziek, buikproblemen maar geen voedselvergiftiging, toch maar rondlopen. Eerst de Visa. Enorm probleem. want het duurt 5 dagen. Te lang! Verder moet je geld op een chinese reking zetten??? DaarnaTainmen sqaure. Groot plein, ontzettend veel chinezen!!! Echt geen grapje. Daarna treinkaartjes kopen (super makkelijk gewoon englisch speaking ticketline!) Toch maar terug naar het Hostel vanwege Gwen en daar hele tijd kletsen met Emanuel (happy mexicaanse homo) waarmee we spontaan te besluiten om naar karaoke te gaan.
Weer eten en vervolgens te weinig geld bij ons waardoor Gwen naar het restaurant mag lopen om meer geld te halen. Dan naar karaoke en Carl moest mee. Hij zou niet gaan zingen... uhhu...
Geweldig gelachen en 2 uur waren zo voorbij. Wederom zie het video en fotomateriaal, het was hylarisch!


Vandaag 19 aug: Verboden stad! Woehoe, zo gaaf. wederom met nieuwe mensen, ditmaal met Alien en Johnny (niet zijn echte naam) Wederom een heel gezellige dag gehad en over vanalles gesproken. De stad was heel indrukwekkend, maar vooral veel hetzelfde, gele daken rode pilaren en overal een grote troon. Tuin was prachtig en dan doorgestoken naar Jingshangpark waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad.
Als toetje naar Park of heavenly peace. Meer tempels, maar we waren nu wel moe, dus lekker naar huis. Wat speisjes bij een stalletje gehaald, wat fruit en een soort van zoete crackers en we hadden ons avondeten.


Nu lekker vroeg slapen want morgen gaan we naar de grote muur!
Jullie horen snel meer van ons!

mocht je nog geen foto of videos zien, we proberen ze zo snel mogelijk up te loaden, maar het netwerk is niet snel en de overheid controleerd streng, we doen ons best.

Geen opmerkingen: