Groetjes van Jessica en Gwendolin


donderdag 17 juli 2008

Boedhisme en Viennetta ijs

Gisteravond was niet zo een heel bijzonder dagje, behalve dat we de treintickets hadden gehaald en we ook nog lekker zijn wezen eten bij een restaurant. Een stukje vlees, een beetje rijst en zelfs nog een toetje (pannekoek met een soort caramel erin) en dat allemaal voor 3 euro p.p. Daarna hadden we allebei wel trek in een ijsje. Volgens een van de russische meiden die achter ons stonden bij de ijsstand, moesten we een bepaald chocolade ijsje proberen. Dit bleek een vienetta op een stokje te zijn. Erg lekker dus.

Zie de foto voor bewijs.


Vandaag is de dag dat we het Boedhistisch Centrum van Rusland wilde bezoeken.
Vanmorgen dus vroeg opstaan. Wel om 08.45 uur. Daarna naar het busstation. We hadden een papiertje waarop de russische naam stond. Dit vergemakkelijkte alles een beetje.
Nadat we dit papiertje aan enkele chauffeurs lieten zien, antwoordde 1 van de chauffeurs met "da" (Nederlands: ja). We moesten snel instappen, want anders vertrok hij zonder ons. Uiteraard moest er natuurlijk ook betaald worden voor de bus. Zelfs als je helemaal achterin zat, was dit geen probleem. Het werd gewoon doorgegeven naar voren en uiteindelijk naar de chauffeur. Het wisselgeld werd dan weer netjes naar achteren terug doorgegeven.
Onderweg kwamen we heel veel huisjes tegen die alleen maar van hout waren gemaakt en die een groot en hoog hek (ook van hout) om hun huis hadden. Dit was misschien tegen de koeien en geiten, want die liepen gewoon over de weg en door tuinen en hadden zelfs een bushokje in beslag genomen als hun eigen stal. We moesten 1 keer overstappen maar dan waren we er ook. Mooie tempels met veel goud en vele kleuren en uiteraard monniken.
Maar de tijd stond niet stil want o.a. de mobiele telefoon en tv met satteliet hadden hun intrek genomen in het leven van de monniken.
Daarna zijn we nog even stukje wezen wandelen over de grasvlaktes van siberie, maar jammer genoeg waren er ook genoeg muggen. Dus een lange wandeltocht werd het niet.


Al met al was het toch een erg geslaagde dag.

2 opmerkingen:

Moniek zei

Dag lieve meisjes,
wat een gedoe allemaal. Ik heb net de foto's en jullie stukjes aan collega's laten zien. Die zijn allemaal onder de indruk.

We denken aan jullie!

Dikke zoen,
Moniek

Gwendolin zei

Hoi Momo,

Hierbij reactie van Jess: Ahh, wat lief...

Denk ook wel aan jouw. Word door Marcel ook via mail op de hoogte gehouden. Hij is al bij Ma en pa, opa en oma en corine op visite geweest. :D
Hoop dat het bij jouw ook goed gaat?

Stuur me anders gerust een e-mail.
Ik lees alles

Dikke kus!

Gwen