Groetjes van Jessica en Gwendolin


donderdag 10 juli 2008

Moskou dag 1 en 2

Wederom een nieuw bericht uit het zonnige moskou.
Hoewel het weer gister bewolkt en 19 graden was, is het vandaag weer zonnig en 24-25 graden. Lekker weer dus!


Dag 1

Laat ik eerst beginnen met gisteren. Toen zijn we namelijk na een beetje uitslapen en een snel ontbijt, als eerste onze treintickets gaan ophalen. We hadden van de treinreiswinkel een kaartje en adres gehad van de plek waar we alles konden halen. Op zich viel de straat vinden heel erg mee, want we waren er snel, maar het kantoor was toch een stuk moeilijker. We vroegen het eerst een parkeerwachter (BTW wat opvalt is dat parkeervakken onbekend zijn en de stoep een prima parkeerplek schijnt te zijn volgens de russen) die wees ons naar het eind van de straat, maar daar moesten we letterlijk weer gegidst worden door een rus, want de ingang van het kantoor zat in de bank!!! OK..... No problem.
Na ontvangst van onze tickets zijn we weer naar buiten gegaan en zijn naar het rode plein gaan lopen. De wandeling bracht ons voornamelijk langs het drukke verkeer. De vervuilling proef je gewoon in de lucht, zeker daar bij het Kremlin, waar de weg zo breed is dat je er wel met 8 auto's naast elkaar kan rijden!
Na het oversteken van de rivier zagen we het! Het rode plein, met de kathedraal en het kremlin. Bizar dat je deze dingen altijd op Tv ziet en nu sta je er plots voor. Erg onwerkelijk.. Natuurlijk zijn we binnen geweest. Onverwacht verhief in de kathedraal een mannenkoor hun stem en zongen een prachtig (het zij kort) lied. Dit doen ze voor de toeristen om zo cd's te verkopen, maar nietemin kreeg ik er kippenvel van. De akoestiek is gewoon prachtig.
Vanbinnen is de kathedraal helemaal beschilderd met een vergelijkbaar rozenpatroon als de buitenkant, met het verschil dat grote stukken van de verschillende piepkleine zaaltjes ook volhangen met ikonen en goud.
Vreselijk tegenstrijdig is dat, net als Azie, tonnen aan goud in de kerk en straatarme mensen buiten.
Na nog wat rondlopen, toch maar het Kremlin in. Dit was heel onwerkelijk omdat ik het persoonlijk net een museum vond. Zo onecht, strak en netjes, het leefde gewoon niet. Hoewel het heel mooi is, is het ook erg nep. Maar goed misschien is Jessica het daar mee oneens?
Na het Kremlin zijn we teruggelopen naar ons hostel en wat bleek!! De metro waar we de avond ervoor waren uitgestapt lag aan de andere kant van een gebouw die voor het Kremlin stond! We waren er vlakbij uitgestapt en we wisten het niet eens!!!
Na een korte rust in het hostel zijn we gaan eten en daarna op tijd naar bed. We waren allebei doodmoe van de hele dag wandelen.

Jessica zal nu wat meer over de 2de dag vertellen.

Dag 2

Ik was wat later wakker dan gwen, 09.00 uur maar eerst even rustig gaan eten.
Het plan van vandaag was om naar een klooster te gaan. Iets minder toeristisch maar toch wel erg leuk.
De metro ging nu wel wat makkelijker omdat we een kaart van het hostel hebben gekregen met zowel russisch als engels schrift.
Het klooster was erg mooi. Het had een gigantische muur zodat de drukte van de stad niet te merken was in het klooster, erg rustgevend dus. Daarna zijn we naar de begraafplaats erachter gegaan, waar vooral veel generaals en ook de ex-vrouw van Lenin lag. Prachtige begraafplaats met grote beelden en mastujeuze familiegraven.
We zijn daarna nog naar een soort park geweest wat niet erg goed verzorgd was, maar waar wel veel beelden stonden. Daar hebben we op een bankje gezeten om de broodjes op te eten, maar we waren niet alleen. We werden vergezeld door een aantal mussen die gezellig mee wilden eten. Hierop zijn we teruggegaan met de metro en kwamen we weer terecht in een van de mooie metro stations van moskou, dit zijn bijna museums door de mooie beelden en prachtige interieurs. Zo mooi.
En nu nog even relaxen in het hostel en dan straks wat eten en daarna gaan we voor 5 dagen treinen naar mongolie! Spannend!

We laten jullie weer wat horen vanuit Mongolie!

Groetjes aan iedereen!! Jessica en Gwendolin

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Gwen en Jess.

Leuk om jullie zo te kunnen volgen op jullie site. Een hele ervaring en cultuurshock lijkt me zo te lezen. Zou graag met jullie ruilen, maar ja dat gaat nu eenmaal niet, ik ben al veel te oud :). Geniet maar lekker van alles, Heel veel liefs en groetjes van Willy Walraven