Groetjes van Jessica en Gwendolin


woensdag 9 juli 2008

Moskou (deel 2)

Maar na het lekkere snoepje was het nog niet over we kregen zelfs frisdrank en een broodje. Hierna kwamen we erachter dat we toevallig naast een Nederlander zaten die voor zaken naar Rusland ging.

Nadat hij Gwen aanspraak kon zij het natuurlijk niet laten en ondervraagde hem gelijk.
Hij stelde voor ons te helpen om in Moskou te komen. Daar zeggen we geen nee tegen toch?
Het vliegveld uitkomen was al een zoektocht aangezien we niks konden lezen, maar door onze nieuwe nederlandse vriend was dat een piece of cake. Hij wees ons op de trein die ons in 40 min in Moskou bracht, voor 600 roebels (ongeveer 18 euro) en hij hielp ons zelfs met het kopen van kaartjes.

Het tweede probleem deed zich voor bij de metro (een waar gekkenhuis). Wederom niet te lezen, maar we werden aardig geholpen door een russische man (sprak echt geen woord engels dus we meosten het van de gebaren hebben) en een aantal keer gokken met de metro en dan komt het wel goed. Nu nog het hostel vinden, na wat wikken en wegen hebben we maar een paar russen op straat aangesproken. We werden gelijk geholpen door een paar aardige russen die zelfs tot het hostel mee zijn gelopen. Als een tourgide loodsen ze ons door de drukke straten.

Hier aangekomen hebben we de spullen op de kamers gelegd. Prachtig Hostel! HEt gebouw is een apartementen complex en ziet er van buiten niet uit! Maar de binnekant is goed en stijlvol ingericht en we hebben goede bedden. Enige nadeel, we zitten in hartje moskou, maar dsu ook aan 1 van de drukste straten!
Na het uitpakken lekker gegeten in Moskou. Falafel! En nu lekker relaxen en morgen gaan we gezellig moskou verkennen!

Geen opmerkingen: