Groetjes van Jessica en Gwendolin


dinsdag 22 juli 2008

Mongoolse keizer

Hello friends and family,

Nieuwe bericht uit Ulaan batar. Na een dagje plannen en mailen voor de visa van China zijn we vandaag er op uit gegaan naar het Winterpaleis van de Boghd Khan oftewel de koning van Mongolie. Vandaag was het wederom bloedheet, volgens mij zelfs warmer dan gister.
We dropen echt van het zweed al om 11 uur en na 2-en was het zelfs in de schaduw ondragelijk.

Het paleis bezochten we al vroeg. Dus het was lekker rustig en nog niet al te warm. Helaas konden we binnen geen foto's maken, maar het tempel gedeelte was erg indrukwekkend. De poorten warne versierd met kunstig houtsnijwerk en prachtige beschilderingen.
Binnen waren honderden beeldejs van Boedha te zien en vier enorme beelden van een paar slecht gezinde goden van 3 meter. Beetje het gevoel van de efteling, maar dan enger zeg maar.

Verder konden we nog zijde doeken bewonderen die kunstig waren geborduurd en helemaal aan het einde het winterpaleis zelf.

Dit viel eigenlijk tegen in vergelijking met de tempel, want het was een witte rechthoek met een klein beetje versiering rond de ramen en bij de balken. Het interieur was uiteraard wel een koning waardig. Hij had zelfs een complete ger (tent) gemaakt van 150 luipaard huiden.

Nou is dat natuurlijk niet echt diervriendelijk, maar wel indrukwekkend.

De rest van de middag hebben we eigenlijk nauwelijks meer iets kunnen doen van de hitte.
Ongeloofelijk hoe warm het hier is. We zijn daarom naast het checken van e-mail voor de hostels in china, voornamelijk bezig geweest met het plannen hoe we deze stoffige, warme en vieze stad kunnen ontsnappen. we hebben al heel wat plannen, maar die blijven nog heel even geheim.

Tja, anders blijven er ook geen verrassingen meer voor jullie over.

Jullie horen weer snel van ons!

Geen opmerkingen: