Groetjes van Jessica en Gwendolin


woensdag 9 juli 2008

Dusseldorf (deel 1)

Let op Dit is deel 1 van 2 delen, Deel 2 wordt door Jessica geschreven.
ps excuus voor het ontbreken van foto's we kunnen deze in het hostel niet inladen, dus hopen we dit op een ander tijdstip te kunnen doen.


Dag allemaal! Hier een bericht vanuit het zonovergoten Moskou (24 graden). Hoewel de zon inmiddels een beetje tanende is. hihi.


Gister zijn wij natuurlijk naar Dusseldorf gereden, door mijn lieve vriendje Marcel. Uiteindelijk kwamen we daar om half twee aan en na een korte check van de hotel kamer, zijn we vlug de stad ingegaan. Wat daar nog het allermeeste opvalt zijn de grote hoeveelheden eettentjes die je daar vindt. De winkels houden ze liever in compacte shoppingcentra om zo de overgebleven ruimte te vullen met allerhande eten. Natuurlijk mag daarbij de braadwurst niet ontbreken. Na een vlugge vis lunch weer verder lopen en de stad bekijken. Ook nog een tijdje in het park gelopen, waar we werden overvallen door een hevige, maar korte regenbui. Gelukkig zijn er in een park altijd genoeg bomen waar je kunt schuilen.

Na het avondeten bij een lokale Italiaan, wat matig maar betaalbaar was, weer terug naar hotelkamer, maar omdat het nog vroeg was konden we daar ook niet lang blijven. Toch maar weer op pad, ditmaal een ruine bekijken. Na gezoek vinden we hem snel. natuurlijk was hij al dicht, maar we konden hem buiten de hekken ook prima bekijken.

Toen we wat verder liepen kwamen we al snel bij een kermis die ze aan het afbreken waren. Eerst dachten we dat het niet interessant was tot we plots muziek hoorden uit een grote witte tent.

Een echt Duits bierfeest! Inclusief hoempapa muziek, lintjes aan alle mensen die goed hadden gedaan dat jaar en natuurlijk heel veel plaatselijk bier. Prachtig! Mensen gekleed in de verenigingskleding of de tijdelijk benoemde koning en koningin. We hebben een tijdje staan kijken, helaas moesten we naar bed, want de wekker ging weer vroeg de volgende ochtend.


Na een korte nacht, moeizaam opstaan en een veel te snel afscheid bij de departures hall, dan toch maar naar het vliegtuig. We gingen vliegen naar Moskou, jippie! Nu begint het echte werk!

De vlucht begon al goed met een vitaminen zuurtje van Air berlin tegen de druk in je oren.


En de rest lees je van Jessica in deel 2 van dit verhaal!

2 opmerkingen:

Moniek zei

Dag lieve dames,

Ik ben benieuwd hoe jullie het verder hebben. IN nederland niets bijzonders aan de hand. Roel en ik vieren volgende week samen onze verjaardag en momenteel regent het pijpenstelen. Ik ga samen met mamma en pappa naar frankrijk. Daar heb ik erg veel zin in. Ik denk regelamtig ana jullie. dag lieve meissies. Geniet!

Kus,
Moniek

Gwendolin zei

Hoi Momo,

hier gaat alles prima!
Leuk dat jullie samen de verjaardag vieren. Heel veel plezier op het feest en weet dat ik aan jullie zal denken.

Dikke kus terug van Gwen en de groetjes van Jessica