Groetjes van Jessica en Gwendolin


donderdag 31 juli 2008

Ecotourismcamp Terelj Dag 2

De nacht van dag 1 op dag 2 begon onrustig, onweer wat eerder in de verte was geweest kwam dichterbij en de klappen van de donder schudde door de tent. Gwen werd er wakker van (ook van de kou en lag te rillen in bed (van kou of van angst, dat werd niet helemaal duidelijk) Toen ze ook nog geritsel onder haar bed hoorde greep ze de zaklataarn en ontdekte een kleine goudgele bontbal, keurig opgerold en diep in slaap onder haar bed. 1 van de pups, die wij hadden omgedoopt tot 'Tofu' had de beschutting van onze ger opgezocht voor de nacht. Hoewel de deur dicht was, had ze zich door het hekwerk en onder het tentzeil door gewurmt om te genieten van de droge plek in de ger. Een onrustig nacht bleef het, maar uiteindelijk werd het licht en konden we genieten van een nieuwe, het zij wat regenachtige, dag in Terelj.

De volgende dag werden we wel weer vroeg wakker. Ik voelde me niet zo lekker dus het ontbijt van mij was niet uitgebreid. Een kleine boterham met jam.
Maar daarna ging het toch iets beter en was het plan opgevat om vandaag de berg te beklimmen.
Rugzak, fototoestel en regenjack mee, want het zag er toch een beetje bewolkt uit.
Daar gingen we dan. Het eerste gedeelte van de berg viel op zich wel mee, dit was nog redelijk vlak en af en toe een koe in de weg. Daarna werd het toch wat ruiger en je merkte dit ook wel aan het hoogte verschil. Je was sneller buiten adem en rotsen en stenen overal. Je moest erg goed uitkijken waar je stapte maar het ging allemaal goed. Maar we gaven niet op, we zouden en moesten de top halen. Ondanks de bewolking hadden we geen last van regen, soms begon zelfs nog even de zon te schijnen. Bijna bij de top had ik toch een beetje last van misselijkheid dus gwen maakte het laatste stukje af. Gwen dacht dat het aan de andere kant vooral bestond uit bomen.
Maar helaas, de andere kant zag er precies hetzelfde uit. Maar het uitzicht was fenomenaal. Je had uitzicht over de hele vallei met bergen en bossen en in het dal in het miniscuul ons ger camp.

Daarna de rit naar beneden dat was helemaal goed uitkijken. Vooral uitkijken voor loszittende stenen. Na een tijdje hadden we echter een klein pad gevonden dat waarschijnlijk door misschien een herder of iemand anders gebruikt werd. Na ongeveer een 1 uur waren we weer beneden. En erg trots op onze prestatie.
Na een korte rust zijn we gaan lunchen en ben ik nog even gaan liggen, omdat ik me toch nog niet helemaal lekker voelde. Rond een uur of 15.00 uur zijn we een klein rondje bij de rivier gaan lopen wat wederom erg mooi en adem benememd was. Wel genoeg muggen maar ach die nemen we er op de koop toe! Kleine riviertjes staken we over door te balanceren op uitstekende stenen. Wat uiteraard ook soms niet helemaal lukte en zo weer een hoop hilariteit opleverde. Helaas kwamen we uiteindelijk bij een grotere rivier en daar konden we toch echt niet over heen, dus moesten we weer terug naar ons camp.
Nadat we terug waren werd het toch wel erg koud. We trokken ons terug in de ger en ook begon het hard te waaien en te regenen. We zaten toch een beetje te verkleunen.
Maar er was een oplossing. De jongen die op het ecotourismcamp werkte bood aan om een vuurtje te maken. De kachel werd tevoorschijn gehaald en het vuur werd aangestoken en al snel werd het lekker warm bij ons in de ger. Zo warm dat we al snel lagen kleding af konden stropen.
Het avondeten was ook erg lekker en werd voor vandaag in de ger geserveerd. Spaghetti!
De rest van de avond bestond vooral uit kaartspelletjes en lezen. Maar dat was erg comfortabel in de warme ger. Natuurlijk vond Tofu onze ger ook wel lekker warm en kroop hij al snel naar binnen om in slaap te vallen op Jessica haar rugzak. Hij was zowaar erg beledigd dat hij eraf moest toen we wilden slapen en begon luidkeels te piepen in zijn beklach.
Ditmaal voorbereid op de kou kropen we met meer kleding en nog een paar extra lagen ons bed in. Hopende dat we vanavond warmer zouden blijven. De kachel kon nog een uurtje branden, maar toen waren wij toch echt overgeleverd aan de kou van de nacht.

Dag 3 kun je morgen lezen!

Geen opmerkingen: