Groetjes van Jessica en Gwendolin


zaterdag 26 juli 2008

Toevallig?

Onze reis lijkt bijna wel aan elkaar te hangen van kleine toevalligheden.

Gister dachten we rustig en op tijd te gaan slapen, we hadden gegeten en we zouden nog een kop thee doen en ons bedje in kruipen.

Maar toen ik mijn was ging ophalen bij de vrouw van ons Guesthouse werd mij gevraagd of wij geen interesse hadden om mee te gaan naar een mongoolse zanger die vlakbij optrad.

O.k. Grappig. Waarom ook niet. Voor 3000 tureg (1,5 euro) mochten we de zanger aanschouwen. Eerst moest er echter worden ingedronken.

Een fles echte chingis Vodka werd op tafel gezet en als nette gasten mocht dat niet worden geweigerd. Mocht het koud zijn in Mongolie in de winter, dan helpt die goedje prima. En ook tegen bacterien die het op je tanden hebben gemunt.


Om half 11 vertrokken we, eerst werd er een gelegenheids taxi (mensen die wat bijverdienen door anderen te taxi-en) aangehouden. De zoon van een neef van Nassan (onze gastvrouw) ging ook mee en dus met vier man en een chauffeur crosten we over de straten van Ulaan Bator. De man, een gerimpeld exemplaar, moest met een klein lampje op zijn kmteller schijnen om te bepalen wat de kosten zouden zijn. (1500 tureg) Daarna een trap op en de zaal in.

Felle discolampen draaiden over een ouderwetse dansvloer. Langs de kant stonden meerdere tafels en mooie stoelen. Personeel liep in rode jasjes om drankjes te verzorgen.

We waren vroeg en het was nog rustig, maar al snel stapte een man op het podium die speciaal voor iemand de jarig was twee nummers ging zingen. De dames waarvoor het bestemd was gingen uit hun dak en sprongen op de dansvloer voor een potje stijldansen.

Daarna werd er luid geroepen " Disco!" en nog meer mensen begaven zich op de vloer. De dames dansten of het al 2 uur in de nacht was en gingen helemaal los. Samen in een kring liepen ze op elkaar om vervolgens langs elkaar te dansen met af en toe een duw van de heupen. al snel wilden wij ook wel dansen en onmiddelijk werden wij in de kring en bij hun gedans betrokken.

Een wat oudere dame liep eerst op jessica en vervolgens op mij af en probeerde met ons te dansen. Eerst begrepen we niet goed wat nu de bedoeling was, maar al snel deden wij vrolijk mee.

Nu kwamen er ook wat heren bij staan. hoewel in het begin nog wat verlegen, al snel danste iedereen met iedereen.

Toen kwam de beroemde mongoolse zanger, zoals Nassan hem noemde. hij was volgens haar erg populair, maar dat was aan de drukte niet te zien. 50 man waren er precies geteld. Wow wat een fans!

De man zong leuk en daarna werd de disco weer ingezet. Toen we nog een keer de dansvloer opgingen voor we naar huis zouden gaan, werden de mannen blijkbaar nog nieuwsgieriger, want voor wij het wisten waren we omringd en probeerden ze allemaal met ons te dansen.

gelukkig wilde Nassan naar huis, dus konden we nog net op tijd ontsnappen, maar het was zeker een ervaring om nooit te vergeten.

En dat zo nog even op de valreep voor wij naar de natuur gaan.! Erg gaaf!


Wil je trouwens het filmpje zien die Jessica met haar mobiel heeft gemaakt? Kijk dan even op onze flickr pagina, die je via de link van onze website kunt aanklikken.

Geen opmerkingen: